Nejnovější zprávy: Baník se vrátí na Bazaly! Zápas béčka se rychle vyprodal Špičkoví kuchaři pomáhají zatraktivnit stravování v ostravských školách a školkách

Gastronomie

Mladý pár přivezl kus Francie do centra Ostravy. Jejich čerstvé croissanty jdou na dračku

V Ostravě nedávno otevřel Croissant House, který si lidé rychle zamilovali. O sladké i slané croissanty je každý den obrovský zájem.

Nový Croissant House Ostrava si rychle získal svou klientelu. Foto: Michal Baranec

Čtyřiadvacetiletý Michal Baranec je velkým milovníkem croissantů. Stejně jako jeho o dva roky starší přítelkyně. „Často jsme si je dělali doma a všichni, kdo je zkoušeli, říkali, že jsou strašně dobré. Tak jsme je začali dělat ve větším a nakonec jsme se rozhodli, že si otevřeme vlastní podnik,” uvedl

Croissant House Ostrava se otevřel před necelými třemi měsíci. „Chtěli jsme dostat trochu Francie do Ostravy. Taky nás lákalo vyzkoušet něco, co tady ještě není,“ dodal Baranec, který croissanty připravuje společně se svou partnerkou.

Foto: Michal Baranec

Podnik leží na ulici Českobratrské a má otevřeno od středy do pátku (vždy od 7 do 18 hodin), plus soboty (od 8 do 11 hodin). A zájem lidí o ostravské croissanty je veliký. „Jsme z toho hodně překvapení. Každý den jsme skoro vyprodaní ještě před zavíračkou. Uvidíme, jak to bude vypadat po prázdninách, ale zatím jsme hodně spokojení,“ řekl Michal Baranec.

.

Návštěvníky zajímá, proč podnik není otevřený každý den, ostravský pár ale radši volí kvalitu před kvantitou. „Sami si děláme domácí těsto a krémy. Nevyrábíme to ve velkém, ale zakládáme si na domácích produktech a každý den prodáme mezi 100 a 120 croissanty. Proces samotné výroby je totiž hodně dlouhý, a tak už v neděli, kdy máme zavřeno, děláme zase těsto na další týden,“ vysvětlil Baranec.

Lidé, kteří ostravské croissanty ochutnají, jsou nadšení a většinou se i rádi vrací. „Negativní ohlasy bych spočítal na jedné ruce. Máme samé kladné recenze,“ těší Michala Barance. Nejvíc na dračku jdou croissanty s mascarpone a čerstvým ovocem, velký zájem je ale také o croissanty slané. „Teď se soustředíme hlavně na klasické chutě. Chceme, aby si lidé zvykli na náš podnik, ale v budoucnu určitě plánujeme i nějaké netradiční croissanty,“ prozradil Baranec.

V Croissant House Ostrava si lidé mohou také sednout a v příjemném moderním prostředí si u croissantů vypít třeba i kávu. „S přítelkyní jsme dříve navštívili jednu francouzskou pekárnu a hodně nás zaujal jejich koncept. Tak jsme se učili podle jejich receptury, vše jsme si nastudovali a přenesli jsme to do Ostravy. Od zrodu myšlenky až k otevření prodejny jsme ušli sedmiměsíční cestu, která se nám vyplatila“ uzavřel Baranec.