Nejnovější zprávy: ​Obrazem: Ostravu navštívil Svatý Václav s družinou Nová trasa doubledeckerů do zoo táhne. O víkendu však pojedou naposledy

Gastronomie

Ostravský Croissant House vymýšlí nové příchutě. Na podzim otevře další pobočku

Chuť čerstvých croissantů už není spojena jen s lahodnou Francií. Díky Croissant Housu si je zamilovali také lidé v Ostravě.

Foto: se souhlasem Croissant House

Ostravský Croissant House, který se otevřel loni na jaře, si lidé rychle oblíbili. „Denně prodáme od 100 do 150 croissantů,“ řekla pro patriotmagazin.cz Barbora Barancová, která croissantárnu otevřela společně se svým manželem.

Od začátku je nejoblíbenějším croissantem ten s mascarpone a jahodami. Na tom se nic nemění, manželský pár ale stále vymýšlí nové příchutě. Aktuálně frčí třeba exotická limetková ganáž s maracujou a mangem nebo vanilka s meruňkou. „Nabídku stále měníme, aby si naši zákazníci měli z čeho vybírat,“ usmála se paní Barancová.

Dříve se často stávalo, že ostravské croissanty byly vyprodány už před koncem otevírací doby, teď k tomu ale dojde zhruba jen jednou za měsíc. „Už jsme to vychytali, víme, kdy se prodá kolik kusů,“ dodala paní Bára.

Croissant House dodává během léta croissanty (ve zmenšené podobě) i na svatby a objíždí také různé akce a festivaly. „Teď se chystáme třeba na Sdílko do Poruby nebo na gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí. Naše croissanty dodáváme i do některých podniků v Porubě nebo do kavárny v Hukvaldech,“ prozradila Barbora Barancová.

Už v říjnu by Croissant House měl otevřít nový kiosek v ostravském Avionu, který bude otevřený každý den. Pobočka na ulici Českobratrské má v současné době otevírací dobu od úterý do soboty, od podzimu by ale měla být v provozu i v pondělky a neděle.

Provozovatelé zároveň plánují, že se více zaměří na výrobu naplní a upustí od kávy, aby svůj veškerý čas mohli věnovat croissantům. „Na začátku jsme byli na všechno s manželem sami. Teď už ale máme více zaměstnanců a všechno je to jednodušší,“ říká spokojeně Bára Barancová. Jedna věc se ale do začátku nezměnila. „Croissanty pořád děláme u nás doma, v naší kuchyni,“ usmála se

Croissanty se pečou na každý den čerstvé, vždy v noci před otvíračkou. Ráno se pak nazdobí a prodávají. Samotné těsto se ale chystá už tři dny dopředu. „Já jsem ještě do června pracovala jinde jako účetní, ale teď už se naplno věnuji našim croissantům. Manžel má na starost obchodní strategii, já zase vedu výrobnu, přípravu nebo kuchyň. Daří se nám a máme z toho velkou radost,“ dodala spokojeně.


Takto by měl vypadat nový kiosek v ostravském Avionu. Vizualizace: se souhlasem Croissant House