Nejnovější zprávy: Mladá žena ztratila během hokejového MS před arénou dvě malé děti, policisté je našli Sedmatřicetiletá žena na motorce se srazila s autem, utrpěla vážná zranění

Společnost

„Návrat krále“ v plné parádě! Podívejte se, jak si Baník užil postupovou radost

Vítězné chorály, nádherné choreo k 750. výročí Ostravy, rej oblíbených světlic, ale také oslavy přímo na hrací ploše či selfíčka s oblíbenými hráči. Fanoušci Baníku si nedělní zápas se Znojmem (3:0), po kterém se tradiční klub vrací zpět do první ligy, opravdu užili.

Rok druholigového čekání utekl jako voda a Baník se s rázovitým heslem „Zdař Buch v lize“, které se po rozhodujícím vítězství objevilo na velkoplošných obrazovkách Městského stadionu, hlásí o vstup na prvoligovou scénu.

Na jednu stranu naprosto zaslouženě, protože jako druhý postupující se svými největšími konkurenty, tedy s první Olomoucí a třetí Opavou, ani jednou neprohrál. Ba co víc, díky výsledkům 1:0 a 0:0, respektive 3:0 a 1:0, od nich dokonce nedostal ani gól.

Na druhou stranu se do ligy vrací těsně, neboť nakonec získal o pouhý bod více než Opava. Prorocké odhady, že to mezi oběma rivaly bude boj až do posledního kola se potvrdily a i díky tomu vidělo napínavé finále „Návratu krále“, jak postupovou jízdu nazvali sami baníkovští fanoušci, více než 11 tisíc lidí.

Více o tom, jak poslední zápas sezóny prožívali příznivci na tribunách i hlavní aktéři na hřišti, napoví velká fotogalerie Magazínu PATRIOT.

Fotogalerie