Nejnovější zprávy: Policie má zloděje, který ukradl medaile z hrobu tragicky zemřelého policisty Obchvat Komárova má zelenou, stavba může začít v roce 2027

Gastronomie

KFC otevřelo novou pobočku v Ostravě, lidé dostávali kyblíky zdarma

KFC, největší řetězec restaurací s rychlou obsluhou v České republice, přichází s novinkou pro všechny milovníky kuřecích kousků z Ostravska. V pondělí otevřelo novou pobočku v Dubině.

Foto: se souhlasem KFC

V pondělí 6. listopadu otevřela sedmá restaurace v Ostravě, která stojí u křižovatky ulic Václava Jiříkovského a Horní v Ostravě Dubině. Ta svým zákazníkům nabízí kuřecí klasiky v novém moderním prostředí. Prvních 100 návštěvníků dostalo křupavé kousky kuřete KFC v kyblíku pro jednoho zdarma.

„Ostrava je pro nás městem, kde dlouhodobě cítíme velký zájem o naše lahodné produkty. Po pečlivém výběru jsme našli ideální místo pro další restauraci, která je vybavena moderními technologiemi včetně samoobslužných kiosků,“ říká Ivana Makalová Dlouhá, ředitelka KFC pro Českou republiku a Rakousko.

KFC si uvědomuje, že zážitek z návštěvy restaurace dělá nejen křupavé kuřecí maso, ale také samotný prostor. Zákazníci se mohou těšit na restauraci s otevřenou kuchyní a moderním interiérem s pohodlným posezením. Restaurace nabízí 94 míst k sezení na 129 metrech čtverečních. V letních měsících se mohou těšit také na posezení venku, kde je 18 míst k sezení. Nechybí ani Drive Thru pro objednání a vyzvednutí oblíbeného jídla z auta.

V nové restauraci KFC v Ostravě Dubině mohou zákazníci využít také služby KFC Collect s objednáním předem na určitý čas a KFC Rozvoz.

KFC je významným zaměstnavatelem v regionu. V již fungujících šesti ostravských restauracích pracuje 260 lidí na různé typy úvazků. Nová restaurace znamená také další pracovní místa pro lidi z Ostravy a okolí. „V KFC má každý příležitost ukázat, co v něm je. Rádi v našem týmu přivítáme i studenty, rodiče nebo osoby s handicapem,“ říká Ivana Makalová Dlouhá.

Společnost KFC nabízí mnoho zaměstnaneckých benefitů. Mezi nimi například flexibilitu plánování směn, ale klade také důraz na interní rozvoj a vzdělávání. „Mnoho našich zaměstnanců dostává šanci růst a postupovat na vyšší pozice. Jsme hrdí na to, že většina našich manažerů je výsledkem interních povýšení. To svědčí o našem závazku vůči osobnímu a profesnímu rozvoji každého člena našeho týmu. Naše vize je být nejen místem, kde si lidé pochutnají na vynikajícím jídle, ale také místem, kde mohou budovat svou kariéru a rozvíjet se,“ doplňuje Makalová Dlouhá.

KFC přispívá k udržitelnější budoucnosti

„Odpovědné podnikání a udržitelnost jsou jedním ze základních pilířů naší filozofie. Věříme, že šetrné zacházení s přírodními zdroji a odpovědnost k planetě jsou klíčové pro naši budoucnost,“ říká Makalová Dlouhá. V restauracích KFC je standardem rekuperace tepla, či online monitorování spotřeby plynu a vody. Díky tomu se daří snižovat spotřebu energií, které restaurace potřebují pro svůj provoz.

Veškeré obaly, včetně brček či příborů jsou vyrobeny z plně recyklovatelných a udržitelných materiálů. Nově otevřená restaurace v Ostravě je navíc vybavena lisem na odpad, čím se snižuje četnost jeho svozů.

Každá restaurace KFC disponuje systémem, díky kterému se daří efektivně redukovat plýtvání potravinami. Nástroj totiž pomáhá restauracím naplánovat, kolik kuřete a v jakou dobu mají mít usmaženo podle aktuální poptávky zákazníků. „Naši zákazníci se zároveň mohou spolehnout, že kuřecí kousky jsou vždy čerstvě připravené,“ uzavírá Makalová Dlouhá.